Wandelen in Frankrijk
Wandelvakanties en trektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
WANDELNIEUWS, ERVARINGEN EN TIPS door ons ontvangen op contact@wandelen-in-frankrijk.com.
Alle wandelvakanties, verzameld op 1 website:
Deze website met wandelvakanties in de Auvergne hebben wij al enkele jaren. Sinds 2004 wonen wij in de Auvergne en organiseren sinds 2006 wandelvakanties. Er zijn daarom al heel wat mensen die via deze website een wandelvakantie hebben geboekt. Vaak werd er het jaar daarop om tips gevraagd over andere wandelvakanties in Frankrijk. Dit omdat het zo goed was bevallen en er opnieuw een wandelvakantie op het programma stond, maar waarheen? Sommige mensen komen gewoon weer een keer bij ons in de Auvergne terug, maar vaak willen de gasten ook wel weer eens naar een andere regio in of buiten Frankrijk. Daarom hebben wij nu ook een website met alle wandelvakanties, van alle aanbieders. Daar verwijzen wij u graag naar toe, er zit altijd wel iets tussen. >>> Klik hier
Wandelvakantie in de Auvergne
Wandelen in Frankrijk? Een van de mooiste wandelregio’s in het bourgondische land van lavendel, wijn en schilderachtige dorpjes is de Auvergne. Deze streek ligt hoog op het Centraal Massief in het midden van het Franse land. De Auvergne staat bekend om haar prachtige, vulkanische natuurlijke landschap en heerlijke streekproducten. Ideaal voor een stevige wandeling.

Een van de belangrijkste aspecten van de Auvergne die de streek de moeite waard maakt om te wandelen is de ongerepte, groene en woeste natuur. Het Centraal Massief waar de streek op gelegen is, is van oorsprong vulkanisch. Op een relatief klein oppervlakte liggen meer dan 80 (slapende) vulkanen.

Neem bijvoorbeeld de Puy-de-Dôme, op 10 kilometer afstand van de hoofdstad Clermont-Ferrand. Deze vulkanische berg is beroemd vanwege de Tour de France etappes van vroeger. De Puy-de-Dôme heeft een hoogte van 1.464 meter. U kunt hier met een gerust hart wandelen, want de laatste keer dat de vulkaan uitbarstte was in 5760 voor Christus. U kunt er voor kiezen om naar de top te klimmen via een pad dat rond de vulkaan slingert en stamt uit de Romeinse tijd. Het is een tocht van 5 kilometer met stijgingen van maximaal 13%, dus een beetje training vooraf is niet overbodig.

Tussen het, soms buitenaards aandoende, vulkaanlandschap door zijn er verschillende kleine en grotere meren te vinden in Auvergne. In het 'Parc naturel régional des volcans d’Auvergne’ kunt u prachtige trektochten maken langs dit afwisselende landschap. Meren, kraters en groene gebieden wisselen elkaar af tegen, in de IJstijd, afgevlakte hellingen.

De streek kent een rijke fauna met onder andere herten, zwijnen en een gigantische diversiteit aan vogels. Neem zeker uw verrekijker mee als u wilt genieten van dit natuurschoon. In het natuurgebied liggen verschillende dorpjes waar u kunt overnachten als u een meerdaagse tocht wilt maken. Op zoek naar een vakantiehuis om daar vandaan een weekje te wandelen? Kijk dan eens op deze website met vakantiehuizen in Frankrijk
Dit jaar voor de verandering voor 1x maar eens een heel erg goedkope wandelvakantie? Dat kan door maar eens in eigen land te blijven en de wandelvakantie zelf samen te stellen. Dus zelf met kaarten en gidsen wandelroutes samenstellen en een mooi gelegen vakantiehuis in Nederland te boeken. Een handige site daarbij is Nederland Vakantiehuizen waar alle vakantiehuizen en vakantieparken in Nederland op staan, van alle aanbieders, maar waar ook handige tips op staan voor wandelroutes in Nederland.