Wandelen in Frankrijk
Wandelvakanties en trektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
Wandelvakantie in het zuid-westen van de regio Auvergne in het natuurgebied "Les parc des Volcans". De chambres d'hotes ligt in een kleine hameau dat deel uitmaakt van het dorpje Laveissiere op 1100 meter hoogte.

Vanaf deze plek heeft U een geweldig groots en panoramisch uitzicht over de vallei van de Alagnon en uitzicht op de hoogste berg van de Cantal " Le Plomb du Cantal" (1855 m). Vanuit deze ideale en gunstige ligging is het mogelijk om diverse wandeltochten te maken.

Het aanbod van wandelingen is zeer groots en vol variatie. Van vlakke wandelingen tot vrij pittige steile bergtochten. Voor sommige wandelingen heeft u even de auto nodig om bij het startpunt van de wandeling te komen. Ook zijn er wandelingen uigestippelt die direkt vanuit de chambre d'hotes beginnen.

Kalmte, rust en schoonheid met vele mooie vergezichten zijn hier de basis-ingredienten voor een welverdiende vakantie. 's Avonds maakt u samen met de eigenaren van de accommodatie een planning voor de komende dag of dagen. Hiervoor zijn gedetailleerde wandelkaarten (IGN 25.000) beschikbaar. Er is een keuze gemaakt uit de meest besproken en prachige wandelingen hier in de omgeving en deze vertaald in het Nederlands zodat u geen problemen zult ondervinden met de taalbarriere.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om exra dagen bij te boeken.
De accommodatie tijdens deze wandelvakantie:

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in chambres d'hôtes Laveissiere op 1100m hoogte met een schitterend weids uitzicht over de vallei van de Allagnon en de bergketens van de Plomb du Cantal (1855m.). Er zijn 3 gastenkamers die allemaal voorzien zijn van een eigen badkamer, een eigen ingang en gelegen op de begane grond. Het huis is omringd door een grote tuin, met verschillende terrassen, vanwaar u kunt genieten van een overweldigend uitzicht. Klik op de foto's voor meer foto's en informatie:
Tarieven 2018
Kosten per persoon:
PNDV4, 4 nachten, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 130,= | RESERVEREN
PNDV5, 5 nachten, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 155,= | RESERVEREN
PNDV6, 6 nachten, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 186,= | RESERVEREN
PNDV7, 7 nachten, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 217,= | RESERVEREN
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen: overnachtingen met een uitgebreid ontbijt, een welkomsdrankje, gebruik van de gedetailleerde wandelkaarten, de nederlandse vertaling van de wandeltochten, een kleine herinnering.

Niet inbegrepen bij de prijs: taxe de sejour (toeristenbelasting), avondeten, lunch, drankjes.

Aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Deze wandelvakantie wordt sinds 2011 georganiseerd door de eigenaren van de chambres d'hotes in Laveisiere..

Enkele suggesties voor korte wandelingen: ( 0,5 tot 3 uur) la bonnevie de saint-antoine,les cascades,les chazes

Middellange wandelingen ( 3 tot 5 uur) le plomp du cantal, les burons, le mars

Lange en stevige wandelingen ( vanaf 5 uur) l'elanceze, les fours de peyre-arse, le puy de seycheuse

Al deze wandelingen (en er zijn er nog vééél meer) zijn echt de moeite waard, je wandelt langs mooie bloemen, vergezichten, dorpjes, watervallen, koeien zonder dat je veel mensen tegenkomt. Deze wandelingen hebben de accommodatie-eigenaren gemaakt in verschillende jaargetijden. Vanaf eind mei loop je tussen de mooiste bloemen, in het najaar word je betoverd door de felle herfstkleuren en s'winters wandel je op de rackettes (sneeuwschoenen) door de sneeuw.

Voor het avondeten zijn er diverse restaurants in de nabije omgeving (3 km vanuit de chambres d'hotes) Ook kunt U gebruik maken van de " salon de jardin" die uitgerust is met een magnetron, senseo, waterkoker, ijskast een gastoestel een barbecue en een houtkachel. Hier kunt u zelf u eigen maaltijd verzorgen en samenstellen (supermarkt op 3 km afstand) en tevens genieten van een prachtig uitzicht.