Wandelen in Frankrijk
Wandelvakanties en trektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
Het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne maakt deel uit van een indrukwekkend natuurgebied ontstaan door vele vulkaanuitbarstingen, eeuwenlange erosie en door de inwerking van grote gletsjers in de diverse ijstijden.

U vindt er talloze bergstroompjes, watervallen, glooiende bergweiden en lieflijke valleien. De flora en fauna is zeer rijk en het gebied is een eldorado voor trek- en roofvogels. Een ideaal wandelgebied om eindeloos te zwerven en te genieten.

Temidden van deze natuur ligt op 1.100 meter, in een oase van rust en stilte, het Bergpension van Thiézac. Met behulp van de routebeschrijvingen en het kaartmateriaal dat ter beschikking wordt gesteld, is hier vandaan een tiental prachtige dagwandelingen te maken. Wandelen door de kloof van de rivier de Cère of over de 'oude Romeinse weg' hoog boven het dal. Of naar de top van de l'Élancèze 1.571 m met een bekoorlijk uitzicht over de dalen en rotsformaties van Europa's grootste, gedoofde supervulkaan.

Een goede conditie is nodig, de hoogteverschillen voor de dagwandelingen gaan tot 1.000 meter. Dit wandelaanbod is slechts een voorbeeld. In deze omgeving zijn ook veel andere mooie wandelingen te maken. In alle vrijheid bepaalt u uw eigen wandeltempo. 's Avonds eet u in het bergpension een verdiende, lekkere maaltijd en staat er een bed voor u klaar. 's Morgens is voor uw ontbijt en lunchpakket gezorgd. Honden worden niet toegelaten.
De accommodatie tijdens deze wandelvakantie: U verblijft tijdens deze wandelvakantie bij de Nederlandse eigenaren van een bergpension hoog boven het dorpje Thiézac. Het is één van de hoogst gelegen boerderijen in de omgeving en in 1806 geheel van natuursteen gebouwd. Het interieur is zoveel mogelijk in tact gelaten en het water komt uit een eigen bron. U overnacht in een tweepersoonskamer. Van de vijf kamers hebben twee kamers eigen sanitair. Klik op de foto's voor meer informatie en foto's:
Tarieven 2018 (half april - half oktober),
Kosten per persoon, op basis van een boeking voor 2 personen:
MDC4, 7 nachten, 6 wandeldagen:
€ 399,= | RESERVEREN
Transfer taxi 7e dag, per groep:
€ 32,=
Toeslag voor 1 persoon, per nacht:
€ 12,= tot € 20,=
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijt, diner (tables d'hôtes), lunchpakket, route-beschrijvingen en route-kaarten. Exclusief: toeristenbelasting, transfer 7e dag, consumpties bij de accommodatie, heen- en terugreis, annulerings- en reisverzekering.

Aankomst bij alle accommodaties vanaf 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

Honden niet toegestaan.

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting bij een bepaalde accommodatie, bijvoorbeeld door onderweg een rustdag in te plannen, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Deze wandelvakantie wordt georganiseerd door de eigenaren van deze chambres d'hotes nabij het dorp Thiezac.

Programma van dag tot dag:
8 dagen / 7 nachten; totale afstand 86 km, wandeltijd ca. 37 uur

1e dag aankomst.

2e dag rondwandeling Cascade de Faillitoux (13 km / 5 uur)

3e dag rondwandeling l'Elanceze (11 km / 5 uur)

4e dag rondwandeling Pas d Cere (13 km / 6 uur)

5e dag rondwandeling Puy Gros (20 km / 8 uur)

6e dag rondwandeling Chaos de Casteltinet (16 km / 7 uur)

7e dag transfer naar Super Lioran en vervolgens traject Font de Cere - Thiezac (13 km / 6 uur)

8e dag vertrek na het ontbijt

Conditie, bergklimaat en uitrusting:
Een goede wandelconditie is nodig. Het is belangrijk om bij onvoorziene omstandigheden over voldoende fysieke reserves te beschikken, met name bij een flink dagtraject en bij onverwachte weersveranderingen. Het bergklimaat in de Cantal kan wisselvallig zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan een aanpassing van het programma nodig blijken.

Met het samenstellen van uw wandeluitrusting moet u rekening houden met het wisselende weertype van een bergklimaat. Hoewel de Cantal veel zonuren telt kunt u door regenbuien overvallen worden. De temperatuur kan 's nachts sterk afkoelen, terwijl het overdag niet extreem heet wordt.

Op de eerste wandeldag krijgt u een topografische kaart, schaal 1:25.000, waarop de diverse routes in kleur zijn aangegeven en met een uitgebreide beschrijving. Het is mogelijk de dagafstanden te verlengen of te verkorten, waarvoor op de kaart en in de beschrijving enkele alternatieven zijn opgenomen.