Wandelen in Frankrijk
Wandelvakanties en trektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
Het Livradois Forez is het grootste natuurpark van Frankrijk en is gelegen in de departementen Haute Loire en Puy de Dome,in de zuidelijke Auvergne. Het is een bebost middengebergte gebied waar juist nog het authentieke Franse plattelandsleven van agrariërs en bosbouwers overheerst . Het gebied is daardoor vergeven van bos, landerijen, gehuchtjes, kleine teerweggetjes en bospaden waardoor orchis, akelei, narcissen, koningswouwen, raven, zwijnen en reeën nog vrijelijk voorkomen.

Vanuit uw standplaats, chambres d'hôtes Malvieres, zijn naast enkele verkenningswandelingen in de buurt zes lange wandelroutes uitgezet met looptijden variërend van 2,5 tot 5 uur. De wandelroutes trekken afwisselend door naaldbos, gehuchtjes, langs Romaanse kerkjes en weilanden op hoogtes variërend tussen de 600 en 1100 meter. Ze hebben allemaal gemeen dat u er stilte en natuur zult vinden, en zeker op de routes vanaf de standplaats zult u nauwelijks iemand tegenkomen.
De accommodatie tijdens deze wandelvakantie:

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in chambres d'hôtes Malvieres. U heeft uw eigen slaapkamer en deelt de sanitaire voorzieningen met maximaal één andere kamer. In de boerderij zijn vier sfeervolle gastenkamers, helemaal ingericht in de oude stijl. Er zijn twee badkamers aanwezig. De keuken is Frans georiënteerd, zoveel mogelijk worden er producten uit eigen tuin en bos gebruikt. Op verzoek kan er ook vegetarisch gekookt worden. Klik op de foto's voor meer foto's en informatie:
Tarieven 2016, eind april - eind september
Kosten per persoon:
LF7, 7 nachten, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 420,= | RESERVEREN
LF7, 7 nachten, boeking voor 1 persoon:
€ 540,= | RESERVEREN
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijt (chambres d'hôtes), diner (tables d'hôtes), lunchpakket, route-beschrijvingen.

Aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

Bij dit arrangement geniet u 7 maal een (uitgebreid) ontbijt, 7 maal een diner en 6 maal een lunch(pakket). Koffie, thee en kruideninfusies zijn gedurende het verblijf van het huis

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Deze wandelvakantie wordt sinds 2011 georganiseerd door de eigenaren van de chambres d'hotes in Malvieres..

Enkele trajecten:

Noord-route, ca 3 uur: Het eerste uur is een afdaling die offroad (via het volgen van een riviertje langs de ruïne van een molen en een ander bizar object) dan wel onroad (via bospaden langs wat huizen en een arboretum) te maken valt. De twee routes komen in het dal bij elkaar, waarna het een half uur "vlak" lopen is tussen weilanden, bos en langs een rivier. Dan begint het te stijgen. De uitzichten worden steeds weidser, u passeert een agrarisch dorp "in uitvoering" en zult op een gegeven moment weer de toren van het chateau tussen de naaldbomen ontdekken.

Oost-route, ca 2-3 uur: U daalt eerst af naar een gehucht, waar het eerste uitzicht op de vallei van Arlanc zich openbaart. Vandaar uit begeeft de route zich voornamelijk op de flanken van de valei, die omringd wordt door bergen tot 1600 m. Op gegeven moment kunt u het 20 km verderop liggende Ambert zelfs zien liggen. U passeert een kruis van waaruit Caesar kon zien hoe de Galliërs in die vallei werden verslagen, een kerkhof en een Romaans kerkje alvorens het pad voor de rest van de route de bossen indraait.

Zuid-route, ca 2-3 uur (uit te breiden naar 5-6 uur): U stijgt afwisselend door bos, weilanden en gehuchtjes naar het op 1100 meter gelegen La Chaise Dieu. De enorme abdijkerk, de ambachtswinkeltjes en terrasjes nodigen uit tot een stop. Vervolgens daalt u, met wisselende vergezichten, tussen landerijen en een zwemmeer weer af.

West-route, ca 3 uur: U begeeft zich voornamelijk over bospaden naar een midden in het bos verscholen gehucht van een viertal boerderijen dat sinds de jaren 60 verlaten is en sinds die tijd aan de tand des tijds is overgeleverd.