Wandelen in Frankrijk
Wandelvakanties en trektochten in Frankrijk
Regio Auvergne, departementen Allier, Cantal, Haute-Loire, Puy-de-Dome
Deze chambres d'hôtes is gelegen in de Combrailles, een gebied in de Puy-de-Dôme ten noord-westen van Clermont-Ferrand. Heuvelachtig en bezaaid met meren van allerlei formaat, doorkruist door de Sioule, en onbevlekt door industrie en zwaar verkeer, is het een oase van rust.

Vanuit Charensat vertrekken verscheidene wandel- en fietsroutes, waaronder de GR41. Deze laatste passeert letterlijk aan de voordeur. De accommodatie-eigenaren hebben een uitgebreide collectie wandelgidsen, in en rond de Combrailles, en beschikken over geplastificeerde, gedetailleerde wandel- en fietskaarten met Nederlandse wegbeschrijving! Elk type wandelaar komt hier aan zijn trekken dankzij speciale kidswandelingen, ontdekkingstochten van het patrimonium, tot sightseeing op de toppen van de vulkanen.

Deze B&B heeft ook toegelegd op wellness. Er is een 6-persoons jacuzzi, met chromotherapie, in de tuin. Genieten van de natuur, de pure lucht van de Auvergne, de vele waterstromen en meren in de omgeving, zorgen voor een betere balans tussen lichaam en geest. In het kader van dit evenwicht, verzorgen de eigenaren ook ayurvedische massages, een uur lang relaxen en herbronnen!
De accommodatie tijdens deze wandelvakantie:

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in de chambres d'hôtes in Charensat, een stijlvolle bed and breakfast met Vlaamse eigenaren in een klein gehucht op wandelafstand van het Etang de Chancelade en gelegen in de steek de Combrailles, waar u kunt genieten van het adembenemende zicht op de Puy-de-Dôme en het Centraal Massief. Klik op de foto's voor meer foto's en informatie:
Tarieven 14 maart - 21 juni en 1 september - 5 november
Kosten per persoon:
WCHARENSAT, 7 nachten, boeking voor 2 personen, p.p.:
€ 390,= | RESERVEREN
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen: welkomstdrankje, 7 nachten kamer met ontbijt, 5 keer 4-gangenmenu, kaartmateriaal

Niet-inbegrepen: picknick, drankjes buiten de maaltijden, extra services, toeristenbelasting

Dit arrangement kan alleen geboekt worden voor de periodes 14 maart - 21 juni en 1 september - 5 november.

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Deze wandelvakantie wordt sinds 2014 georganiseerd door de eigenaren van de chambres d'hotes in Charensat..

Dag 2: LA RONDE DU MEANDRE AU VIADUC, wandeling beginnende aan het uitkijkpunt over de Meandre de la Sioule, en met halverwege een rustpunt met zicht op de oude treinbrug "Viaduc des Fades": 8,5km, 2u30.

Dag 3: BASCOBERT, vertrek vanaf de accommodatie, langs de dorpjes in de streek, met zicht op de Puy de Dome, en een bezoekje aan het middeleeuwse kerkje van Biollet: 14km, 4u.

Dag 4: LE PUY DE DOME, Of u doet de tour du Puy de Dome (9km, 3u) met een treinritje naar de top van de Puy de Dome, of u doet de chemin des Muletiers naar de top, en langs de andere kant afdalen, en een deel van de rondwandeling (7,5km, 2u30).

Dag 5: LES GORGES DU SIOULET, vertrek in Pontaumur, voor een lange wandeling langs het riviertje de Sioulet, met tussenhalte in Miremont. Onder de weg verscheidene (ruines van) molens, het kerkje van Miremont, na reservatie mogelijkheid om het orgel van Pontaumur te gaan bezoeken: 16km, 5u wandelen

Dag 6: LES ETANGS, wandelen langs de meren van Charensat en Montel de Gelat, met niet te vergeten een bezoekje aan de kerk van Montel-de-Gelat: 20km, 6u

Dag 7: LES MOULINS DE LA MORGE, wandeling langs de molens rond het riviertje de Morge, met als afsluiter een heerlijke pauze aan de Gour de Tazenat, een rond kratermeer, waarin men kan zwemmen: 13km, 4u.